félkemény sajt kecsketejből

Trappista jellegű, préselt sajtunkat 0,02 % sajtkultúra, és 0,03 % oltó felhasználásával készítjük, az alvadékot 0,5 kg – 2 kg közötti termékeket adó formákban préseljük, majd 15 % -os sóoldatban kezeljük. A termék rövid érlelésű, legfeljebb 20 – 30 nap. Ezt a terméket ízesített (fokhagymás, chilis, lilahagymás és köményes) változatban is készítjük, nincs annyira préselve mint a natúr változat, a fűszereket préselés előtt keverjük bele a sajttésztába, így azok egyenletesen oszlanak el a végtermékben. Az ízesített termékek érlelési ideje és eltarthatósága is rövidebb, mint a natúr terméké.

A nem ízesített termékekből füstölt sajtokat is készítünk. A füstölés teljesen hagyományos – keményfa forgács égetéssel/izzítással történik, enyhe, nem erőteljes füst ízt adva a terméknek.

Eltarthatóságuk + 10 ͦ C alatt tárolva: natúr trappista 25 nap, füstölt 30 nap, ízesített 15 nap.

Kiszerelés

jellemzően 200 – 250 g –ra darabolt vákuumcsomagolóval légmentesen lezárt kiszerelésben készítjük elő az értékesítésre, de igény szerint 100 – 1500 g  között más kiszerelésben is csomagolunk.

Jellemző kiszerelés

200 g vákumcsomagolva 

Ár

7000 Ft / kg

Megrendelés

Termékeinkre ezen a felületen rendelést adhat le. A leadott rendelésére, az Ön által megjelölt módon (mail, vagy messenger útján) visszajelzést küldünk, melyben visszaigazoljuk, hogy a kért  terméket tudjuk-e és milyen időpontra biztosítani. Egyedi kiszállítást nem vállalunk, de más szállításokhoz, beszerzésekhez kapcsolódóan konkrét időpontokra azt felajánljuk, vagy piaci értékesítési napokra (Hegykői termelői piacon átvehető) összekészítjük. 

Gazdaság látogatás – termék ismertetés

Amennyiben helyben szeretné megismerni gazdaságunkat, termékeinket, előre egyezetett időpontban erre is van lehetősége, kérjük az alábbi mail üzenetben adja meg mail és telefon elérhetőségét, illetve azt hogy melyik időpontban/időpontokban szeretne jönni. A megkeresés alapján igyekszünk közösen megfelelő időpontot találni.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a jelentkezését – gazdaságunk mérete, és az időszakos munkák miatt – nem tudjuk automatikusan fogadni, az csak kölcsönösen egyeztetett időpont alapján lehetséges.

Nyitvatartás

Hétfő: 17:00 - 19:00                              

Csütörtök: 8.00 - 10:00
Szombat, Hegykő termelői piac 7:00 - 11:00