félkemény sajt kecsketejből

Trappista jellegű, préselt sajtunkat 2 % sajtkultúra, és 3 % oltó felhasználásával készítjük, az alvadékot 0,5 kg – 2 kg közötti termékeket adó formákban préseljük, majd 15 % -os sóoldatban kezeljük. A termék rövid érlelésű, legfeljebb 20 – 30 nap. Ezt a terméket ízesített (fokhagymás, chilis, lilahagymás és köményes) változatban is készítjük, nincs annyira préselve mint a natúr változat, a fűszereket préselés előtt keverjük bele a sajttésztába, így azok egyenletesen oszlanak el a végtermékben. Az ízesített termékek érlelési ideje és eltarthatósága is rövidebb, mint a natúr terméké.

A nem ízesített termékekből füstölt sajtokat is készítünk. A füstölés teljesen hagyományos – keményfa forgács égetéssel/izzítással történik, enyhe, nem erőteljes füst ízt adva a terméknek.

Eltarthatóságuk + 10 ͦ C alatt tárolva: natúr trappista 25 nap, füstölt 30 nap, ízesített 15 nap.

Kiszerelés

jellemzően 200 – 250 g –ra darabolt vákuumcsomagolóval légmentesen lezárt kiszerelésben készítjük elő az értékesítésre, de igény szerint 100 – 1500 g  között más kiszerelésben is csomagolunk.

Jellemző kiszerelés

200 g vákumcsomagolva 

Ár

6500 Ft / kg

Megrendelés

Termékeinkre ezen a felületen rendelést adhat le. A leadott rendelésére, az Ön által megjelölt módon (mail, vagy messenger útján) visszajelzést küldünk, melyben visszaigazoljuk, hogy a kért  terméket tudjuk-e és milyen időpontra biztosítani. Egyedi kiszállítást nem vállalunk, de más szállításokhoz, beszerzésekhez kapcsolódóan konkrét időpontokra azt felajánljuk, vagy piaci értékesítési napokra (Hegykői termelői piacon átvehető) összekészítjük. 

Nyitvatartás

Hétfő: 17:00 - 19:00                              

Csütörtök: 8.00 - 10:00
Szombat, Hegykő termelői piac 7:00 - 11:00